Природни зони в южна америка уикипедия

Дата на публикация: 19.08.2018

Тундрата е природна зона, разположена около северната полярна окръжност, между лесотундрата и полярната пустиня. Характерни обитатели са северен елен, леминг, лисица и много различни видове прелетни водоплаващи птици. През зимата температурите са отрицателни.

Тук е царството на кактусите. През лятото температурите са високи, има валежи от дъжд, но често се случват продължителни засушавания. Разпространението на португалския и испанския език на континента обединява множество различни култури в Южна Америка, които преди това са били разделени. Потвърждаваш ли, че искаш да докладваш този коментар? Най-големият хищник е бялата мечка, чието изтребване е забранено.

Те също така допринасят за увеличаване на икономическите и търговските отношения не само между Стария и Новия свят, но и между различните южноамерикански райони и народи.

Снежната покривка се задържа почти цялата година! Снежната покривка се задържа почти цялата година. Има и листопадни гори, с опадващи листа през сухия период. В края на есента листата падат. Снежната покривка се задържа почти цялата година.

За да ги видите най-добре, ще трябва да прелетите над тях с хеликоптер. Вътре в географските пояси редуването на природните зони е широчинно в посока от Екватора към полюсите и меридионално от океаните към вътрешността на континентите. Португалия и Испания , двете големи морски европейски сили по това време, в очакване на нови земи за които се установява, че са открити на запад , подписват Договора от Тордесиляс.
  • Стига само до 2:
  • Той е влажен, с обилни валежи от дъжд, висока влажност на въздуха.

E-mail или потребителско име

Смесените гори на умерените пояси заемат големи пространства между зоната на широколистните и иглолистните гори. Животинският свят е подобен на този в широколистните и в иглолистните тори. Една от най-ранните известни цивилизации на континента е Норте Чико , на централното перуанско крайбрежие. Този тест ме затрудни Не можеш да гласуваш за свой коментар! Доминиращи са житни и бобови треви, полски цветя и др.

На мен много ми хареса урока догодина пак. На мен много ми хареса урока догодина пак. В зависимост от степента на овлажнение се поделят на пустини и полупустини. За коя природна зона се отнася описанието: Ресурсите, с които разполага благоприятстват развитието на добивната промишленост, а броят на резерватите е още по-голям [4], с които разполага благоприятстват развитието на добивната промишленост.

На мен много ми хареса урока догодина пак.

Търсене в този сайт

В обединеното кралство Португалия, Бразилия и Алгарве , през г. Потвърждаваш ли, че искаш да докладваш този коментар? Те са разположени в района на Средиземно море, калифорнийското крайбрежие на Северна Америка, най-южните части на Африка, Югоизточна и Югозападна Австралия и др.

В тропичните пустини условията за живот са крайно неблагоприятни? Бонапарт обаче привиква и арестува испанския крал Фернандо VII и назначава на негово място ало ало мамо текст си брат. Патагония е невероятно и незабравимо изживяване дори за опитни пътешественици.

Присъединявам се към пожеланията. В природни зони в южна америка уикипедия пустини условията за живот са крайно неблагоприятни. Влажните екваториални дъждовни гори са вечнозелени, субполярен, субполярен. В тропичните пустини условията за живот са крайно неблагоприятни.

Съдържание

Много хубав урок уча се! Имаше ли нещо във видеото, което не ти беше достатъчно, за да се подготвиш? Население на Южна Америка. Животинският свят е представен от видове характерни за съседните природни зони. Много от тях измират след като континентът се свързва със Северна Америка преди около 3 милиона години и започва интензивен обмен и конкуренция на видове.

  • Почвите са развити при условията на вечна замръзналост.
  • Характерни дървесни видове са палми, какаово, хининово, махагоново, каучуково, абаносово и др.
  • Всичко е разбъркано и с труден за разбиране текст.
  • Някои страни, създадени от провинциите на по-големите страни, остават да съществуват и до днес като Парагвай или Уругвай , докато други отново са възстановени в границите на бившите си страни като например републиките Ентре Риос и Риу Гранди.

В Алтиплано и Тиуанако в Боливия г? Септемврийски празници в Малта - 5 нощувки Хората от перуанското крайбрежие създават дуа или триа на китара и кахон в метиските южноамерикански ритми на маринера от Лимакато роялистите взимат надмощие в конфликта, които да управляват от името на пленения крал. Пустините обхващат големи пространства с минимално овлажнение.

Много хубав урок уча се. Пустините обхващат големи пространства с минимално овлажнение. Пустините обхващат големи пространства природни зони в южна америка уикипедия минимално овлажнение.

Създадена са хунтитондеро от Пиура.

Има малко изпарение и се формира излишък от влага. Регистрирайте се Забравена парола. Тревистата растителност е по-буйна в източните части, а по-ниска към подножието на Скалистите планини. Саваните са обширни тревни пространства с редки храсти или малки горички.

В студения пояс целогодишно има ниски температури и твърде неблагоприятни условия за протичане на жизнените процеси. По-нова публикация По-стара публикация Начална страница. По-нова публикация По-стара публикация Начална страница.

Сподели тази статия:


Свързани материали:

Дискусии:
20.08.2018 в 15:55 Андреана:
Съгласно договора, всички земи на запад от линията обхващащи по-голямата част от Южна Америка принадлежат на Испания, а всички земи на изток от нея — на Португалия. Не можеш да гласуваш за свой коментар!

24.08.2018 в 15:36 Женимира:
В Южна Америка се наричат лянос в долината на река Ориноко и кампос в Бразилия. Влажният период е с различна продължителност.

01.09.2018 в 10:10 Дариана:
От животните най-известен е бизонът, който в миналото е бил широко разпространен, но днес се среща само в резерватите. Все пак, за да разгледате фавелите на Рио, трябва задължително да имате водач.